DDF'93 logo - visit us here: http://www.ddf93.dk


Her kan du se en
række
spilleregel
relevante
ting.Alle vore online
versioner af
regler m.v.
findes i
udgaver til
download
her.

Hits i danske regler:
2088360
Hits i engelske regler:
1669572
Hits i tyske regler:
1307715
Hits i danske cases:
390695
Hits i eng. cases:
302408
Hits in tyske cases:
43727


Vis siden i en printvenlig version uden menu.
printvenlig
Forrige Cases Søg i cases Volleyballreglerne Næste

I en kamp jeg dømte, blev jeg spurgt om ikke man skal dømme bolden ude, eller i det mindste dømme ombold, når bolden forsvinder ud af syne bag noget som hænger ned fra loftet. I dette tilfælde her kunne 2. dommer dog følge bolden og se at den rent faktisk ikke berørte noget på vejen. Jeg fløjtede ikke da jeg jo ikke havde set nogen berøring, og hvis man endelig skulle fløjte, vil der jo være masser af tilfælde hvor bolden vil være kortvarigt ude af syne. (Bag en spiller etc.) Volleyballreglerne siger:

22.2.1.2 Første- og andendommeren fløjter for afslutningen af spilperioden, såfremt de er sikre på, at der er begået en fejl, og de har bestemt fejlens type.

Da det som i R 22.2.1.2 er beskrevet, så må dommerne kun fløjte såfremt de er sikre på at der er begået en fejl, så hvis dommerne ikke kan se at bolden rammer loftet eller en genstand uden for banen, så kan fejlen ikke dømmes. Det er den korte forklaring.

I praksis bør der henstilles til, at dommerne inden kampens start vurderer, om hallens indretning frembyder en risiko for at situationer hvor bolden ikke kan ses af førstedommeren kan opstå, og som følge heraf aftale, at andendommeren er ekstra opmærksom, da han/hun har større bevægelsesmulighed end førstedommeren.
R. 22.2.1.2

Top
Forrige Cases Søg i cases Volleyballreglerne Næste

Hovedsiden

Vis siden i en printvenlig version uden menu.
Printvenlig
390695